dinsdag 14 september 2010

bananenbrood

Ik heb voor ons ontbijt op zondag een feestelijk bananenbrood gebakken. Het brood was helaas van binnen nog een beetje plakkerig, niet helemaal goed gebakken. Maar gelukkig wel eetbaar en lekker. Terwijl ik de oven temperatuur zelf 10 graden hoger had gezet.....dus volgende keer wat langer bakken. En met een vleespen in de het bananenbrood prikken om te controlen of deze er droog uit komt. Of in een broodvorm bakken, dan wordt ie wat dunner maar wel gaar.

Anyway, laat ik je niet ontmoedigen want dit cakeachtige brood is echt een aanrader. Het blijft enkele dagen smeuïg en is lekker voor ontbijt, middagthee of een heerlijk hapje voor het slapen gaan.



Ingrediënten: 3 rijpe bananen, handje gewelde rozijnen, zakje vanillesuiker, 250 gr bloem, 2 theelepels bakpoeder, snufje zout, 125 gr boter op kamertemperatuur, 150 gr rietsuiker, 2 grote eieren (evt handje gehakte walnoten).

Verwarm oven voor op 180 graden. Vet een broodbak of cakevorm in met boter. Zeef bloem, bakpoeder, zout in een kom. Zet dit apart. Pureer de bananen.
Meng de boter en de suikers in een kom met een elektrische mixer tot een licht en luchtig mengsel. Voeg al mixend één voor één de eieren toe. Schep de bananenpuree, de rozijnen en of walnoten door het beslag. Schep dan de bloem er luchtig door. Doe het in de vorm.
Bak het brood 1 uur, tot je er een vleespen in kunt prikken en deze er droog uit tevoorschijn komt. Serveer warm of op kamertemperatuur in dikke sneetjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten